Bij-Jenneke

Noten

De Gezondheidsraad adviseert om elke dag ongezouten noten te eten. Noten verlagen je LDL-cholesterol wat helpt om je bloedvaten gezond te houden.
Verder leveren noten veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en meervoudig onverzadigde vetzuren.

Zijn alle ongezouten noten even gezond?
Alle ongezouten noten en pinda's zijn goed voor je.Dus ongebrand (rauw), gebrand en geroosterd.
Denk aan amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten.
Pinda's zijn officieel peulvruchten, maar lijken qua samenstelling en gebruik op noten.
Daarom rekenen we ze in dit advies tot de noten.

Er zijn wel verschillen:
Ongebrande noten zijn niet bewerkt en bevatten alleen de eigen aanwezige voedingsstoffen.
Noten die sowieso nooit gebrand worden aangeboden zijn walnoten en paranoten.
Gebrande noten zijn noten die zijn gefrituurd in olie.
Doordat de noten op hoge temperatuur zijn gebrand, bevatten deze noten iets minder vitamines en mineralen dan de ongebrande rauwe variant.
Voor hun gezondheidswaarde maakt dat niet veel uit. Omdat noten al veel gezonde onverzadigde vetten bevatten, nemen ze vrijwel geen olie meer op.
Gebrande noten bevatten daarom ongeveer evenveel vet als rauwe noten.
Geroosterde noten zijn met droge lucht geroosterd. Hier is geen olie aan te pas gekomen.

Noten

noten6 noten5 zakje2


Links

© 2015 website: bij-jenneke.nl contact